Kategorier
Filtrera sökning (85 products)

Vilken kapacitet ska en tafläkt ha? 

Det beror helt på vad man ska använda en takfläkt till, ex:

Till en köksfläkt så bör man ha en takfläkt med kapacitet över 200 l/s vid 100 pa.

Ska man använda en takffläkt för mekanisk frånluft i sin bostad så kan man räkna bostadsytan ggr 0,36 och per person ca: 7 l/s. exempel om ni är 2 personer i hushållet och har en bostadsyta på 100kvm, 2x7 l/s = 14 l/s, 100 x 0,36 l/s = 36 l/s,   Totalt 50 l/s.

Vad är då "pa"?  Det är tryckfallet (motstånd) i ventilationskanalen beroende på dimension, hur lång dragning samt hur mycket böjar man monterat. Normaldragning för köksfläktar och mindre frånluftsdragningar brukar ligga mellan 100 -150 pa tryckfall. 

Takfläkt

Varje takfläkt i denna kategori är CE-märkt. Detta innebär att varje enskilg takfläkt utsatts för bl.a. riskanalys och EMC-provning.
Under "Cirkulär - och Rektangulär anslutning" är takfläktarna kategoriserade efter deras anslutningstyp. Vårt stora utbud av kanalfläktar finns under "kanalfläkt", och under "Väggfläkt" finns olika typer av väggfläktar.
En takfläkt från LuftButiken har ett hölje i förzinkad stålplåt och är fuktskyddad och godkänd för våta utrymmen. Takfläktarna håller skyddsklass IP 44.

 

Takfläkt varvtalsstyrning

Alla våra fläktar kan varvtalsregleras, med genom spännings-/frekvensändring.Takfläkten har ytterrotormotor med underhållsfria kullager. Motorn är försedd med inbyggt godkänt motorskydd. En Takfläkt skall ej användas för transport av slipdamm, sot eller liknande.

 

Takfläkt montering

När man monterar en takfläkt så används olika typer av takgenomföringar. Takfläkten är försedd med ett snäpp lås för att undelätta service. Tänk alltid på att montera fläkten så att den är åtkomlig för service. För ökad komfort så monteras ljuddämpare före en takfläkt.

 

Takfläkt användningsområde

En takfläkt har flera användningsområden, b.la. forcering av en kökskåpa, som frånluftsfläkt i en villa, evakueringsfläkt i en lokal. Välj fritt så länge inget slipdamm, sot eller liknande inte transporteras genom kanalfläkten.

 

Takfläkt egenskaper

Spänningsreglerbar, Enkel att montera, Underhållsfri och driftsäker
Takfläkten har en enkelsugande radialfläkt med bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor. Vi säljer runda takfläktar tillverkade av pulverlackerad galvaniserad stålplåt, i standardfärgerna svart eller tegelröd. Fläktarna är försedda med anslutningskabel och stickpropp samt hakar för fastsättning mot fästram eller takgenomföring.
För att skydda motorn mot överhettning har takfläktarna impedansskyddad motor.
Lämplig att använda vid frånluftsventilation i en- och flerfamiljshus, kontor och barnstugor.

Kundservice