Över 45.000 kunder

FTX-Värmeåtervinning

Spara uppvärmningskostnader och elkostnader med våra FTX-aggregat


Underkategorier

 • FTX aggregatFTX aggregat

  Värmeåtervinning är väldigt energibesparande, de värmeåtervinningsaggregat (FTX-aggregat) vi har kan återvinna upp till 85 procent av värmen i ert hem.

  Ett bra inomhusklimat är lika med bra ventilation. Vill man spara elkostnader så är FTX-system en bra investering både för värmeåtervinning och ren luft.

  FTX Aggregat

  En film från Komfovent som förklarar det mesta du behöver veta om val av ventilationsaggregat till hemmet och fördelarna som till- och frånluftsventilation ger för hälsan. Den förklarar skillnaden mellan roterande värmeväxlare och plattvärmeväxlare. Filmen ger också råd om vad man bör tänka på till exempel vid val av filter.

  FTX står för Från och Tillufts VärmeväXling.

  Ett FTX ventilationsaggregat sörjer för en behaglig och kontrollerad inomhusmiljö i villor, lägenheter, kontor, lager mm. För att uppnå den bästa återvinningen bör stor vikt läggas på rätt installation och rätt injustering av ventilationssystemet. Ett FTX aggregat kan även kallas för luftbehandlingsaggregat, ventilationsaggregat, Till- och frånluftsaggregat mm.

   

  Hjärtat i ett FTX ventilationsaggregat är värmeväxlaren. De flesta ventilationsaggregat är utrustade med roterande värmeväxlare eller motströmsväxlare, det finns även andra typer av värmeväxlare som korsströmsväxlare, regenerativ värmeåtervinning mm.

   

  Fördelarna med ett nytt FTX ventilationsaggregat är många.

  Du kan minskad energiförbrukningen, minska radonhalten, minska föroreningar utifrån som damm, pollen, få uppvärmd tilluft i rum som aldrig varit ventilerade tidigare mm.

  I denna kategori finns olika aggregat såsom: save vtr, save vsr, heru 100, Heru 160, Heru 200, vtr, vsr, nordic cl , nordic s,

 • FTX köksaggregatFTX köksaggregat
 • Tillbehör FTX aggregatTillbehör FTX aggregat
 • VärmeaggregatVärmeaggregat

  Utbytes Aggregat

   

  Har du ett gammalt aggregat som sitter ovanför din kökskåpa , i tvättstuga, vind eller annat utrymme? Här finner du ett utbytes alternativ.

  Har du Minimaster ACC, RDK-A (-B) (Rexonet) Minimaster ACF (Minivent) så har vi det utbytesaggregat du behöver.

 • Utgångna FTX aggregatUtgångna FTX aggregat

  Utgångna modeller FTX aggregat / Värmeåtervinningsaggregat

  I denna kategori så visas utgångna modeller av ftx aggregat, här kan du hitta tillbehör  eller reservdelar till ett gammalt ftx aggregat.

90 dagar öppet köp
Beställ nu, betala om 3 månader
För privatpersoner & företag
FTX-Värmeåtervinning

Spara värmekostnader.

Återvinn upp till 85 procent av värmen i ert hem och spara elkostnader med våra återvinningsaggregat

Vilket FTX aggregat ska jag välja?

Att välja FTX aggregat: Filmen visar på ett enkelt sätt hur man kan tänka för att välja värmeåtervinningsaggregat till sitt hus.

Vad är ftx ventilation?
FTX står för:

"F=Frånluft, T=Tilluft, X=värmeväXling" är ett värmeåtervinnings system. Med ett FTX system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria. Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre. Luftbutiken säljer endast FTX aggregat med roterande värmeväxlare som vi själva använder då vi utför entreprenader via vårt entreprenörsföretag Pro Wide Sweden AB.


FTX system i hemmet

För ett bra inomhusklimat krävs att hela luftvolymen i bostaden byts ut inom någon timme. Det innebär att stora energimängder lämnar huset. Genom att installera ett FTX system kan man återvinna värmen med upptill 90 %. Dessutom så får du en hälsosam och frisk inomhusmiljö fri från pollen och föroreningar. 


FTX system "gör det själv paket"

Vi säljer FTX aggregat för egen installation och helt kompletta FTX System med ventilations ritningar, FTX aggregat och allt material som är helt anpassad efter ditt hus.


FTX system

Är detta med FTX system nytt för dig så kan du ringa oss på Luftbutiken för att få en uppfattning om hur ett FTX system för just ditt hus ska se ut.


Hembesök

Tyvärr gör vi inga hembesök men vi hjäper gärna till med frågor inför köp  när du ska välja ett FTX system / värmeåtervinningssystem.

-ett ftx aggregat är enkelt att montera själv!

Kontakta oss för mer info!

Effektiva FTX System. Läs om ftx aggregat ovan

 • Support
 • Helgfria vardagar 8-12 Tel: 08-400 296 40
 • .


Kundservice