Kategorier
Filtrera sökning
Max boyta:
24 m² - 550 m²
Pris
2 550,00 kr - 86 710,00 kr

Show/hide more options

Luftflöde l/s vid 200 Pa
50 - 300
Boyta upp till (Kvm):
15 - 90

Värmeåtervinning är väldigt energibesparande, de värmeåtervinningsaggregat (FTX-aggregat) vi har kan återvinna upp till 85 procent av värmen i ert hem.

Ett bra inomhusklimat är lika med bra ventilation. Vill man spara elkostnader så är FTX-system en bra investering både för värmeåtervinning och ren luft.

FTX Aggregat

En film från Komfovent som förklarar det mesta du behöver veta om val av ventilationsaggregat till hemmet och fördelarna som till- och frånluftsventilation ger för hälsan. Den förklarar skillnaden mellan roterande värmeväxlare och plattvärmeväxlare. Filmen ger också råd om vad man bör tänka på till exempel vid val av filter.

FTX står för Från och Tillufts VärmeväXling.

Ett FTX ventilationsaggregat sörjer för en behaglig och kontrollerad inomhusmiljö i villor, lägenheter, kontor, lager mm. För att uppnå den bästa återvinningen bör stor vikt läggas på rätt installation och rätt injustering av ventilationssystemet. Ett FTX aggregat kan även kallas för luftbehandlingsaggregat, ventilationsaggregat, Till- och frånluftsaggregat mm.

 

Hjärtat i ett FTX ventilationsaggregat är värmeväxlaren. De flesta ventilationsaggregat är utrustade med roterande värmeväxlare eller motströmsväxlare, det finns även andra typer av värmeväxlare som korsströmsväxlare, regenerativ värmeåtervinning mm.

 

Fördelarna med ett nytt FTX ventilationsaggregat är många.

Du kan minskad energiförbrukningen, minska radonhalten, minska föroreningar utifrån som damm, pollen, få uppvärmd tilluft i rum som aldrig varit ventilerade tidigare mm.

I denna kategori finns olika aggregat såsom: save vtr, save vsr, heru 100, Heru 160, Heru 200, vtr, vsr, nordic cl , nordic s,

Kundservice