Kategorier
Filtrera sökning (143 products)
Luftflöde l/s Max vid 100 Pa:
0 - 2640
Färg:

Show/hide more options

Max effekt W:
25 Watt - 1130 Watt

Vilken kapacitet ska fläkten ha? Det beror helt på vad man ska använda fläkten till, ex: som köksfläkt så bör man ha en kapacitet över 200 l/s vid 100 pa. Ska man använda fläkten som mekanisk frånluft i sin bostad så kan man räkna bostadsytan ggr 0,36 och per person ca: 7 l/s. exempel om ni är 2 personer i hushållet och har en bostadsyta på 100kvm, 2x7 l/s = 14 l/s, 100 x 0,36 l/s = 36 l/s,   Totalt 50 l/s.

Vad är då pa?  Det är tryckfallet (motstånd) i ventilationskanalen beroende på dimension, hur lång dragning samt hur mycket böjar man monterat. Normaldragning för köksfläktar och mindre frånluftsdragningar brukar ligga mellan 100 -150 pa tryckfall. 

Kanalfläkt

Varje kanalfläkt i denna kategori är CE-märkt. Detta innebär att varje enskilg fläkt utsatts för bl.a. riskanalys och EMC-provning. Ovan kan du filtrera fram rätt  kanalfläkt kategoriserade efter deras egenskaper.
En kanalfläkt från LuftButiken har ett hölje i förzinkad stålplåt och är fuktskyddad och godkänd för våta utrymmen. Kanalfläkt CK håller skyddsklass IP 44.

 

Kanalfläkt varvtalsstyrning

Alla våra fläktar kan varvtalsregleras med genom spännings-/frekvensändring. Kanalfläkten har ytterrotormotor med underhållsfria kullager. Motorn är försedd med inbyggt godkänt motorskydd.En kanalfläkt skall ej användas för transport av slipdamm, sot eller liknande.

 

Kanalfläkt montering

När man monterar en kanalfläkt så används skarvsvep för att undelätta service. Tänk alltid på att montera fläkten så att den är åtkomlig för service. För ökad komfort så monteras ljuddämpare före och efter en fläkt.

 

Kanalfläkt användningsområde

Om du vill forcera en köksfläkt så använd en kanalfläkt kompakt om den sitter i ett varmt utrymme, eller en kanalfläktisolerad om den sitter i ett kallt utrymme, ex. en vind. En kanalfläkt vägg är bra om man enkelt vill evakuera luft ur en lokal, ett garage eller liknande. En kanalfläkt utomhus är bra när man vill få bort så mycket ljud från rummet som möjligt, den är även vattentät för utomhusbruk.

 

Kanalfläkt egenskaper

Om fläkten är kanalansluten kan den installeras utomhus och i våtrum. Detta är möjligt tack vare fläktens täta hölje och kopplingsdosa klass IP 55 med en M20 kabelavlastning/tätning klass IP 68.

Spänningsreglerbar, Inbyggd termokontakt, Kan monteras i valfritt läge, Kan installeras utomhus, Underhållsfri och driftsäker
Kanalfläktarna är avsedda för montering i kanal. Alla Kanalfläktar har minst 25 mm lång anslutningsstos.
För att underlätta installationen kan man komplettera med en montagekonsol. Fästklammer FK gör montering/demontering enkel och förhindrar vibrationsöverföring till kanal. Fläktarna har bakåtböjda skovlar och underhållsfri ytterrotormotor.
Kanalfläktarna kan spänningsregleras med en steglös tyristor eller 5-stegs transformator. För att skydda motorn mot överhettning har fläkten ett impedansmotorskydd. Höljet är tillverkat av galvaniserad stålplåt och är falsat vilket ger ett näst intill lufttätt hölje.

Kundservice