Över 30000 kunder

Värme & Kyla

Värme & Kyla

Underkategorier

 • InfravärmareInfravärmare

  Infravärmare

  Återskapa solens värme sent på kvällen med en högeffektiva moderna infravärmare. Infravärme passar utmärkt för altaner, uteplatser, uteserveringar, balkonger mm.

   

  Köp infravärmare med 3 års garanti.

   

  Med Infraröda infravärmare sparar du energi.

  De nya infraröda infravärmare har en patenterad infravärmeteknologi som värmer som solens strålar. Infraröda infravärmare frånger sig ett mjukt vilsamt orange sken och har ett betydligt mjukare ljus jämfört med halogenvärmare. Infraröda infravärmare värmer objekt direkt utan att värma upp luften i miljön vilket undviker energislöseri samt behåller luftfuktigheten.

   

  Infraröd mellanvågsstrålning är avslappnande och har en stimulerande effekt på blodcirkulationen. Infraröda infravärmare används inomhus eller utomhus där extra värme behövs.

 • Reservdelar InfravärmareReservdelar Infravärmare

  Reservdelar för infravärmare

  Vi på Luftbutiken har även reservdelar till din infravärmare.

 • FrånluftsvärmepumpFrånluftsvärmepump

  Frånluftsvärmepump

  Frånluftsvärmepump, vilket innebär en mer hygienisk inomhusluft, är en grundläggande förutsättning för att leva i ett hälsosamt hus.

   

  Frånluftsvärmepump - hälsoaspekter

  Sedan början av 1980-talet har det varit mycket diskussion om sjuka hus-syndromet. Detta avser allergiska besvär och även symptom sjukdom, som ofta förekommer i vissa byggnader och rum. Detta kan leda till kronisk sjukdom, minska personens förmåga att arbeta och fungera i allmänhet. Detta i sin tur resulterar inte bara i att den enskilda personen förlorar hans eller hennes livskvalitet, men har också en stor negativ inverkan på ekonomin och ådrar sig stora kostnader. I grund och botten, följande potentiella riskerar att äventyra människors hälsa finns inne i byggnader:

   

  Giftigt förorening av skadliga kemiska ämnen och damm.

  Effekter av buller, ljus, lukter, fukt och klimat.

  Ackumulering av mikrober (bakterier, virus, mögel) i form av smittrisker.

  Exponering för allergener.

   

  Så fungerar det 

  Frisk luft sugs in genom ventiler och läckage i byggnaden. Förorenad rumsluft utvinns med hjälp av en frånluftsvärmepump, som installeras lämpligast i en tvättstuga eller liknande.

   

  I ett frånluftsvärmepumpssystem, kör en fläkt kontinuerligt och detta genererar en lätt vakuum i huset. Tilluft släpps in genom uteluftsdon som kan monteras i fönsterkarmar eller i väggar. Det finns självreglerande utomhus luft register som begränsar luftflödet när utomhustemperaturen är mycket låg(se denna länk: Friskluftsventil Fresh Thermo). Att göra det möjligt för luft att cirkulera inne i huset, måste luften klara av att strömma genom öppningarna vid botten eller toppen av alla innerdörrar.

   

  En frånluftsvärmepump kräver underhåll 

  Visst underhåll krävs för att säkerställa god prestanda i en frånluftsvärmepump. Se till att kanaler, fläktar och ventiler är rena, så att flödet av luft inte försämras. Det är annars risk för att luftcirkulationen är otillräcklig och fläktens effektivitet kommer att sjunka. Byt fläktens filtret med regelbundna intervall Ventilationsfilter.

   

  Frånluftsvärmepump och värmeåtervinning

  En frånluftsvärmepump drar värme från huset och överför den till vattenbaserade värmesystem i huset. Värmepumpen används också för varmvatten. En frånluftsvärmepump drar värme från huset med hjälp av en fläkt som sitter i  frånluftsvärmepumpen. En frånluftsvärmepump är ansluten till ett vattenbaserad värmesystem och till varmvatten systemet.

   

  Frånluftsvärmepump system blir allt populärare. Frånluftsvärmepumpen tar värme från (badrum, kök, etc ..) som annars skulle gått rakt ut i det fria och överför den som värme till varmvatten med hjälp av samma principer som bergvärme och andra värmepumpar gör.

   

  En frånluftsvärmepump är utformad för små bostäder och evakuerar luft via ventilations kanaler som är förenade med de varma delarna av byggnaden som badrum, kök och grovkök etc. Luften tas från varmare områden i byggnaden och överförs till värmepumpens kyl krets, vilket gör det möjligt att värma antingen vatten och-/ eller huset.

  Detta system är idealiskt för bostäder och subventionerade bostäder.

   

  Kontrollerad ventilation med värmeåtervinning återanvänder energin från frånluften. Inte bara det, den extra värme som genereras internt från belysning, människor och hushållsapparater utnyttjas också genom värmeåtervinning i en frånluftsvärmepump. Frisk utomhusluft tillförs huset genom rengöringsbara uteluftsventiler. Luften kommer in under dörren eller genom ventilationshålen. Den varma inomhusluften (frånluft) sugs in i frånluftsvärmepumpen.

  Den varma frånluften matas till frånluftsvärmepumpen för värmeåtervinning. När inne luften har passerat genom frånluftsvärmepumpen skickas den använda luften ut i det fria. Innan detta sker har frånluftsvärmepumpen extraherat tillräcklig energi från frånluften för att producera varmvatten och värme till ditt hus.

   

  För mer information är ni välkomna att kontakta oss på luftbutiken.se

   

 • FläktkonvektorerFläktkonvektorer
 • Luft Luft Värmepump/ KylaLuft Luft Värmepump/ Kyla
 • KylaggregatKylaggregat
  Kylaggregat.

  Flytta kylan till rummet du behöver. Med ett portabelt kylaggregat har du möjligheten att förflytta enkelt ditt kylaggregat från ett rum till ett annat. Det flesta portabla kylaggregat är utrustade med en avluftsslang som avleder den varma luften som genereras i den inbygga kompressorn. Kylaggregatet har även en vattenbehållare för den fukten som genereras vi kylning. Vissa kylaggregat har även möjlighet för kondensvattendränering

   

  Kylaggregat Clima 4200R består av två enheter varav en placeras utanför rummet. Genom ett slang- och rörsystem pumpas den varma gasen och kondensatet ut och gasen kyls ner i utomhusdelen.

 • Tillbehör Värme/KylaTillbehör Värme/Kyla
 • Utgångna produkter...Utgångna produkter Värme & Kyla

  Utgångna Produkter i kategorin Värme & Kyla

  I denna kategori så visas utgångna produkter, här kan du hitta tillbehör  eller reservdelar till ett gammalt aggregat eller fläktkonvektor.

Värme & Kyla

Kylaggregat och Värmeaggregat

 • Leveransfrågor gällande lagd beställning
 • Helgfria vardagar 8-14 Tel: 08-400 296 40 (Lunchstängt 12-13)
 • .