Över 18000 kunder

Köksfläktar

Köksfläktar

Underkategorier

 • Köksfläktar under skåpKöksfläktar under skåp

  Skåpskupor- Köksfläktar och dess olika utföranden

  Köksfläktar-Skåpskupor med separat fläkt:

  köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt eller en takfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via skåpskupan.

   

  Köksfläktar-Skåpskupor med Centralfläkt:

  Skåpskupor-Köksfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av skåpskupan strypa flödet från ventilationen ovan spis.

   

  Köksfläktar- Skåpskupor med inbyggd motor:

  Motorn sitter i skåpskupan och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en skåpskupa till ventilationen ovan spis med automatspjäll, skåpskupan filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

   

  Köksfläktar- Skåpskupor för FTX-aggregat:

  I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Skåpskupor skall speciella Skåpskupor användas om man vill ha den funktionen att skåpskupan styrs av aggregatet.

   

  Köksfläktar- Skåpskupor med Alliance även kallat Assist:

  Transformator för 3-stegshastighetsreglage av köksfläktar- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på dessa köksfläktar är oftast Ø125mm.

   

  Köksfläktar- Skåpskupor med Automatspjäll:

  Nu kan alla välja sina egna köksfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 har utgått och ersatts av den sen uppdaterade versionen Automatspjäll 125.

  Automatspjäll 125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av köksfläktar och designköksfläktar  samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

   

  Köksfläktar och Tillbehör: Vi har kolfilter, atlass spjäll, automatspjäll, fettfilter mm. Köp köksfläktar billigt. Läs om köksfläktar ovan.

 • Vägghängda köksfläktarVägghängda köksfläktar

  Vägghängda Köksfläktar och dess olika utföranden

  Vägghängda Köksfläktar med Separat fläkt: Vägghängda Köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via den Vägghängda köksfläkten.

  Vägghängda Köksfläktar med Centralfläkt: Vägghängda Köksfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av fläkten strypa flödet från ventilationen ovan spis.

  Vägghängda Köksfläktar Med motor: Motorn sitter i den Vägghängda köksfläkten och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en Vägghängda köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, den Vägghängda köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

  Vägghängda Köksfläktar Med aggregat: I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Vägghängda köksfläktar skall speciella Vägghängda köksfläktar användas om man vill ha den funktionen att den Vägghängda köksfläkten styrs av aggregatet.

  Vägghängda Köksfläktar med Alliance: Transformatior för 3-stegshastighetsreglage av Vägghängda köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på den Vägghängda köksfläkten Ø125mm.

  Vägghängda Köksfläktar med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egena Vägghängda köksfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av Vägghängda köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

  Vägghängda Köksfläktar Tillbehör: kolfilter mm. Köp Vägghängda Köksfläktar billigt.

  Läs om Vägghängda Köksfläktar ovan.

 • Frihängande köksfläktarFrihängande köksfläktar

  Frihängande Köksfläktar och dess olika utföranden

  Frihängande Köksfläktar för centralventilation villa. Frihängande Köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via den frihängande köksfläkten.

   

  Frihängande Köksfläktar med Centralfläkt: Frihängande Köksfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av kökskupan öka och strypa ventilations flödet i köket.
  Frihängande Köksfläktar med inbyggd motor: Motorn sitter i den frihängda köksfläkten. Har man självdrag kan man ansluta en frihängd köksfläkt till ventilationen ovan spis med Atlas Spjällbox, den frihängda köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.
  Frihängande Köksfläktar för FTX-aggregat: I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Frihängande Köksfläktar skall speciella Frihängande Köksfläktar användas om man vill ha den funktionen att den frihängda köksfläkten styr FTX-aggregatet.
  Frihängande Köksfläktar Alliance: Transformatior för 3-stegshastighetsreglage av frihängda köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på den frihängda köksfläkten Ø125mm.
  Frihängande Köksfläktar med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egena Frihängande Köksfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 nu kallat Automatspjäll 125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av Frihängande Köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.
  Frihängande Köksfläktar Tillbehör: kolfilter mm. Köp Frihängande Köksfläktar billigt.
  Läs om Frihängande Köksfläktar ovan.
 • Takinfällda köksfläktarTakinfällda köksfläktar

  Takinfällda Köksfläktar och dess olika utföranden

   

  Takinfällda Köksfläktar med Separat fläkt: Takinfällda Köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via den Takinfällda köksfläkten.

  Takinfällda Köksfläktar med Centralfläkt: Takinfällda Köksfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av fläkten strypa flödet från ventilationen ovan spis.

  Takinfällda Köksfläktar Med motor: Motorn sitter i den Takinfällda köksfläkten och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en Takinfälld köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, den Takinfällda köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

  Takinfällda Köksfläktar Med aggregat: I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Takinfällda köksfläktar skall speciella Takinfällda köksfläktar användas om man vill ha den funktionen att den Takinfällda köksfläkten styrs av aggregatet.

  Vägghängda Köksfläktar med Alliance: Transformatior för fler-stegshastighetsreglage av Takinfällda köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på den Takinfällda köksfläkten Ø125mm.

  Takinfällda Köksfläktar med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egena Takinfällda köksfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av Takinfällda köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

  Takinfällda Köksfläktar Tillbehör: kolfilter mm. Köp Takinfällda Köksfläktar billigt.

  Läs om Takinfällda Köksfläktar ovan.

 • Takmonterade köksfläktarTakmonterade köksfläktar
  Takmonterade köksfläktar kan monteras under ditt färdiga innertak. Du behöver inte tänka på att bygga in kökskupan mellan takbjälkarna.
 • InbyggnadsköksfläktarInbyggnadsköksfläktar

  Inbyggnadsfläktar och dess olika utföranden

  Inbyggnadsfläktar med Separat fläkt: Inbyggnadsfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via inbyggnadsfläkten.

  Inbyggnadsfläktar med Centralfläkt: Inbyggnadsfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av inbyggnadsfläkten strypa flödet från ventilationen ovan spis.

  Inbyggnadsfläktar Med motor: Motorn sitter i inbyggnadsfläkten och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en inbyggnadsfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, inbyggnadsfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

  Inbyggnadsfläktar Med aggregat: I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Inbyggnadsfläktar skall speciella Inbyggnadsfläktar användas om man vill ha den funktionen att inbyggnadsfläkten styrs av aggregatet.

  Inbyggnadsfläktar med Alliance: Transformatior för 3-stegshastighetsreglage av köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på inbyggnadsfläkten Ø125mm.

  Inbyggnadsfläktar med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egna Inbyggnadsfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av Inbyggnadsfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

  Inbyggnadsfläktar Tillbehör: kolfilter mm. Köp Inbyggnadsfläktar billigt. Läs om Inbyggnadsfläktar ovan.

 • HörnkuporHörnkupor

  Hörnkupor och dess olika utföranden

   

  Hörnkupor med Separat fläkt: Hörnkupor för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via den en Hörnkupa.

  Hörnkupor med Centralfläkt: Hörnkupor som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av fläkten strypa flödet från ventilationen ovan spis.

  Hörnkupor Med motor: Motorn sitter i Hörnkupan och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en Hörnkupa till ventilationen ovan spis med automatspjäll, Hörnkupan filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

  Hörnkupor Med aggregat: I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av Hörnkupor skall speciella Hörnkupor användas om man vill ha den funktionen att Hörnkupan styrs av aggregatet.

  Hörnkupor med Alliance: Transformatior för 3-stegshastighetsreglage av Hörnkupor- köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på Hörnkupan Ø125mm.

  Hörnkupor med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egena Hörnkupor! Även till självdragsventilation. EFRA125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av Hörnkupor och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

  Hörnkupor Tillbehör: kolfilter mm.

   

  Köp Hörnkupor billigt hos oss på luftbutiken

   

  Läs om Hörnkupor ovan.

 • Spiskåpor till FTX...Spiskåpor till FTX aggregat

  Spiskåpor och Utbytesaggregat

  Här kan du hitta spiskåpor och utbytesaggregat till din befintliga

 • Automatspjäll/ Atlas...Automatspjäll/ Atlas Spjällbox

  Spjäll 125 - Automatspjäll 125

  Nu kan du välja standard köksfläkt för lägenheter med gemensam frånluftsfläkt.

   

  Automatspjäll 125 är ett automatiskt köksfläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt.

  EFRA125 har utgått och ersatts av den sen uppdaterade versionen Automatspjäll 125.

   

  ATLAS spjällbox

  ATLAS spjällbox möjliggör kombinationen av individuell forcerad köksventilation med bibehållen självdragsfunktion då köksfläkten är avstängd. ATLAS spjällbox är anpassad för inbyggnad i såväl nya som äldre kök (fastigheter).

   

  ATLAS spjällbox är avsedd för kök med självdragsventilation där man önskar installera egenstyrd köksfläkt och samtidigt bibehålla självdragsfunktionen.

 • BrandbackspjällBrandbackspjäll

  ABC-ELDSPJÄLL är framtaget för att hindra brandspridning vid kokkärlsbrand på köksspis.

 • Köksfläktar UtgångnaKöksfläktar Utgångna
  Här kan du hitta köksfläktar som har utgått ur vårt sortiment. Du kan även hitta reservdelar till din köksfläkt. Hittar du inte reservdel till din köksfläkt kan du kontakta oss så hjälper vi dig.
 • Kolfilter och TillbehörKolfilter och Tillbehör

  Här kan du hitta kolfilter och tillbehör till din fläkt.

Köksfläktar

Köksfläktar och dess olika utföranden

 

Köksfläktar med motor:

Detta var en vanlig modell förr i tiden som nu ofta kallas för standard (std)

Motorn sitter i köksfläkten och används oftast då ditt hus har självdrag. Har man självdrag kan man ansluta en köksfläkt till ventilationen ovan spis med automatspjäll, köksfläkten filtrerar matos genom fettfilter och kolfilter.

AC-motor eller EC-motor?

AC motorer är den vanligaste modellen av fläktmotor som har funnits länge, EC motorer kom för några år sedan och är på väg att bli den nya standarden då den är mer energisnål (annan elektronik).

System i kökskåpan: "inbyggd ac-motor" eller "inbyggd ec-motor"

Köksfläktar för Extern fläkt:

Köksfläktar för användning tillsammans med separat frånluftsfläkt d.v.s har du en boxfläkt som suger ut luft från badrum, kök, tvättstuga etc. så kan du styra hastigheten på fläkten via den köksfläkten.

System i kökskåpan: För "extern ac-motor" eller för "extern ec-motor"

Val av extern fläktmotor:

Vi rekommenderar för det mesta att man monterar en Takfläkt på taket, då behöver du inte att montera en takhuv då takfläkten fungerar som huv samt att det är lätt att underhålla eller byta om den går sönder. Väljer man Kanalfläkt (ex: montering på vinden) så måste man också montera en frånluftshuv antingen på taket (rekommenderas) eller på ytterväggen, kanalfläkten bör vara isolerad om det är en kallvind.

Kapaciteten på fläktmotorn bör ligga över 200 l/s vid 100pa i tryckfall.

Köksfläktar med Centralfläkt:

Köksfläktar som ofta används i flerbostadshus. Då fläkten är placerad på t.ex. tak så kan du med hjälp av köksfläkten strypa flödet från ventilationen ovan spis.

System i kökskåpan: "centralventilation lägenhet"

Köksfläktar Med aggregat:

I bostäder där man installerar ett luftbehandlingsaggregat med möjlighet till extern anslutning av köksfläktar skall speciella köksfläktar användas om man vill ha den funktionen att köksfläkten styrs av aggregatet.

Köksfläktar med Alliance:

Transformatior för 3-stegshastighetsreglage av köks- och centralfläktar. Kan forcera ventilation i kök och våtrum var för sig, manuellt spjäll. Anslutning på köksfläkten Ø125mm.

Köksfläktar med Automatspjäll: Nu kan alla välja sina egna köksfläktar! Även till självdragsventilation. EFRA125 är ett automatiskt fläktspjäll som för första gången ger full frihet att välja bland alla typer av köksfläktar och designkåpor samt att använda dessa i flerfamiljshus med gemensamma kanaler och centralfläkt. Denna lösning är godkänd vid en framtida OVK besiktning av fastigheten.

Köksfläktar Tillbehör:

Kolfilter, Automatspjäll, Atlas spjäll, mm.

 

Köp Köksfläktar billigt. Läs om Frihängande Köksfläktar ovan.

Rabattkoder, kampanjer, nyheter & tips

Gå med i Luftbutikens nyhetsbrev